Bleu Blanc

210.00lei

Conținut flori:

  • Crin
  • Crizantemă
  • Hortensia
  • Trandafir Columbia

Țara de origine: Olanda
Termen de garanție de la cumpărare (zile sau ore):
Conform certificatului de garanție

Categorie:
  • Descriere
  • Recenzii (0)

Descriere

Crinul este plantă este cunoscută şi sub denumirea de liliom sau lilie şi face parte din familia Liliaceae. A apărut pentru prima dată în Asia Mică, în China şi Japonia. În Antichitate era la fel de iubita ca şi trandafirul. La romani şi la greci crinul era floarea consacrată zeiţei frumuseţii, ea simboliza sentimentele de speranţă şi puritate sufletească.

Crinul alb este o plantă cu bulb solzos, a cărui tulpina dreaptă atinge înălţimea de 1,2 m, uneori şi mai mult. Are frunzele fără perişori, ovale sau lanceolate, de culoare verde, lungi de cca. 8 cm. Tulpina se termină cu un număr de cel mult 20 flori albe, puternic parfumate, cu 5-6 petale frumos conturate, 5 stamine mari şi antere cu polen galben-portocaliu. Fructul este de forma unei capsule alungite, care se deschide la maturitate în trei părţi şi conţine multe seminţe mici, rotunde, plate şi maronii. Crinul înfloreşte în luna iunie, se înmulţeşte prin bulbi şi iernează sub formă de rozeta.

De la crinul alb se culeg petalele albe în luna mai-iunie, când florile se deschid şi bulbii în luna august septembrie, când planta are o perioadă de repaus. Petalele se usucă la umbră, aşezate în strat subţire, apoi se păstrează în borcane de sticlă sau porţelan. Bulbii se usucă la soare şi se păstrează la fel că florile.

Proprietăţile crinului alb:

Crinul alb conţine mucilagii, taninuri, uleiuri esenţiale, steroli, glicozide, substanţe saponine şi flavonoide.

La vechii egipteni chinul alb era considerat o plantă ce vindecă ,,bolile femeilor”. Medicii egipteni tratau inflamaţiile, arsurile şi tumorile cu cataplasme din bulbi zdrobiţi de crini albi, bogaţi în mucilagii. De asemenea, foloseau uleiul de crin pentru tratarea arsurilor şi a durerilor de urechi.

Extractele de crin alb au proprietăţi de regenerare a pielii, datorită prezenţei mucilagiilor de protecţie şi hidratare, cu taninuri şi steroli, ce au efect antiinflamator şi de calmare. Substanţele flavonoide au o acţiune vasoprotectoare şi antioxidanta.

Bulbul de crin alb este cunoscut pentru proprietăţile lui expectorante şi diuretice. Se poate folosi cu încredere atât pentru uz extern, cât şi în prepararea unor produse cosmetice.

În combinaţie cu florile albastre, buchetul de crini este superb!

Recenzii

Nu există încă recenzii.


Fii primul care adaugi o recenzie la „Bleu Blanc”